Internetissä ostamisen tulisi olla turvallista, mutta sinun on aina oltava tietoisia riskeistä. Ensinnäkin on sopimus, kun teet ostoksen verkkokauppiaan kanssa. Hinta ja rahti / toimitus ovat yksi asia, mutta entä jos tuote on rikki tai ei täytä toivottua tasoa? Ottaako kauppias tuotteen takaisin? Onko kauppakauppa turvallinen ja noudattavatko he lain säännöksiä?
Pidä kirjaa, mutta voit tehdä joitain pieniä asioita. Ensinnäkin voit käyttää virustorjuntaohjelmistoa. Tämä ohjelmisto suojaa sinua yleensä useimmilta haitallisilta asioilta, joita löydät Internetistä, kuten viruksilta ja haittaohjelmilta, mutta ne tarjoavat myös tietoja vierailemallesi verkkosivustolle ja riippumatta siitä, onko se turvallinen vai ei. Vastaavasti ostoa tehtäessä viimeisen sivun, johon kirjoitat luottokorttitietosi tai muut maksutiedot, tulisi olla sivulla, jonka URL-osoitteessa on ”HTTPS: //”. Katso ”S”. Normaali sivu ei sisällä S-merkintää, joka tarkoittaa turvallista. Tämä tarkoittaa, että sivu on salattu, luotu turvallisia maksuja varten tai kirjautumistietojen suojaamiseksi. Jos kauppiaan osoitteessa ei ole tätä ”S” -merkkiä ostoa tehdessään, ole erittäin varovainen. HUOMAUTUS: Löydät tämän yleensä vain ostosivuilta, et kun selaat tai yksinkertaisesti etsit tuotteita.
Oletko yrittänyt etsiä kauppiaan nimeä? Usein, kun kauppias ei ole vakava, ihmiset suuttuvat ja kirjoittavat kaupasta blogeissa tai foorumeilla. Nämä löytyvät helposti tekemällä Google / Bing-haun.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, mikään ei ole ilmaista! Ihmiset eivät anna sinulle uutta iPhonea ilmaiseksi, etkä saa uutta muistikirjaa, jos napsautat 1000 kertaa x linkkien lukumäärää ja ei, kukaan tason tasolla ei ota sinuun yhteyttä auttaakseen heitä siirtämään 10 miljoonaa dollaria vastineeksi 500 dollariin ja allekirjoituksesi joissakin asiakirjoissa. Internet on todella loistava paikka, mutta ole tietoinen ja käytä järkeä. Kun jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on yleensä ja sinun tulee pysyä poissa. Ole turvallinen ja nauti verkkokaupoista.